Om Ulricehamn

Ska du besöka Ulricehamn och behöver tips på saker att göra? Här har vi samlat aktiviteter, sevärdheter, nöjen och matnyttig information om staden. Hoppas du får en trevlig vistelse!

 

Vill du veta mer om Ulricehamn och våra omgivningar eller fler saker att hitta på när du besöker oss? Kika in på Ulricehamns Turistbyrås hemsida för mer information och inspiration.

Åsunden Ulricehamn
Foto: Jan Töve

Åsunden

Ulricehamn är känt för sitt genuina och pittoreska centrum precis invid Åsunden. Sjön har satt sin prägel på tätorten med såväl lugn och ro som fartfyllda vattenaktiviteter. Hotellet ligger strax ovanför sjön och på vår terrass och från en del av våra rum så kan man njuta av den härliga utsikten över vattnet.

Lassalyckan MTB Ulricehamn
Foto: Mats Lind
Längdskidor Lassalyckan
Foto: Pricca-jp

Lassalyckan

En unik anläggning med ett brett utbud

Lassalyckan i Ulricehamn är södra Sveriges första officiella Vasaloppscenter inom skidor, löpning och mountainbike. Där kan du med säkerhet vässa formen och lära dig mer om teknik, utrustning och kost för att få ut mer av din träning.

Lassalyckan är en kommunal anläggning med ett enastående läge och med mycket goda träningsmöjligheter året om. Där finns spår och leder både sommar och vinter. Konstgräsplaner, ishallar, inomhushall, spelplaner för amerikansk fotboll, boulebanor och mycket mer. Totalt finns det ett tjugotal sporter på ett och samma ställe. Där finns också vallarbod, nybyggda omklädningsrum med dusch, bastu och värmestuga som är till för alla.

Läs mer om Lassalyckan här!

Ulricehamn
Foto: Jonas Ingman

En levande stad året om

Ulricehamn är en stad som lever och utvecklas året om. Här finns utrymme för avkoppling och härliga stunder. Med årstidernas växlingar sker också en förändring i staden. Att vintertid kunna erbjuda toppkvalité i spår och backar så långt söder ut är för oss en enorm tillgång. På sommaren kan man golfa, cykla, vandra, paddla och mycket mer.
Ulricehamns Kallbadhus
Foto: Jonas Ingman

Ulricehamns Kallbadhus

Kallbadhuset ligger bara ett stenkast från vårt Hotell och här kallbadar man året om. Det nuvarande kallbadhuset invigdes 2008 med målet att vara en plats att mötas och trivas på, där såväl ung som gammal får hälsa genom vatten. Badanläggningen har en dam- och herravdelning med separata omklädningsrum, duschar och bastu.

Läs mer här!

Cykla och Vandra banvallen Ulricehamn
Foto: Jonas Ingman

Cykel- & vandringsvänlig banvall

Den gamla banvallen lades ner 1991 och har sedan dess rustats upp och asfalterats för olika nöjen. Här kan du åka rullskidor och inlines, gå eller cykla helt ostörd från biltrafik och njuta av vår vackra natur. Följer du banvallen söderut så har du sjön Åsunden med dig längs med leden. Totalt är det hela 95 km barnvall som sträcker sig genom Ulricehamn.

Shoppa i Ulricehamn
Foto: Anders Jungemark

Mysig småstadsshopping

De pittoreska husen, kullerstensgatorna och butikerna ligger tätt. Välkända varukedjor blandas med fräscha boutiquer och affärer. Genom sitt kunnande, sin service och sitt trevliga bemötande ser handlarna till att du får det du söker. Många av byggnaderna längs gågatan har sitt ursprung i tidigt 1700- och 1800-tal.  Att handelstraditionerna i bygden har anor sedan medeltiden gör det än mer intressant, då gamla kulturmiljöer blandas med dagens aktuella utbud. Här utlovas mysig småstadsshopping!

 

Läs mer om Ulricehamns shoppingutbud här!

Lassalyckan
Foto: Pricca-jp

Ulricehamn växer som eventstad

I Ulricehamn är det full fart året om med många trevliga evenemang. Staden har blivit en aktör för stora internationella skidtävlingar och trots att staden är liten blir event av olika slag bara fler och fler. Vi bidrar själva till detta genom olika event på Restaurang Sture, som dagsfester, nattklubbar, standup, temakvällar, DJ-bokningar och gourmetkvällar. Håll koll på vår kalender eller Facebook för att inte missa några roliga saker.

 

Se även här vad som händer i Ulricehamn

Åsundsleden
Foto: Prica-jp

Natur & friluftsliv runt knuten

I Ulricehamn finns det fantastisk natur, många sjöar och en spännande historia. Helt enkelt perfekta förutsättningar för friluftsliv! Här hittar du flera vackra vandringsleder för dig att följa och upptäcka ditt eget äventyr. Omväxlande, kuperat, frodigt, vilt och vackert. Många av lederna tar dig till de vackraste platserna, de finaste badplatserna och andra smultronställen som man annars skulle missa. Läs mer här!

Filminspelning Ulricehamn
Foto: Jan Töve

Här finns filmmiljöerna

”När du blir kär i en plats blir du också kär i dess folk,” säger filmskaparen Colin Nutley, som mer än gärna väljer Ulricehamn och Hotell Bogesund.

 

Människorna, naturen och möjlighet till arbetsro får honom och Helena Bergström att återvända gång på gång inför varje ny film. Här i Ulricehamn har de flertal gånger gestaltat den svenska vardagen, i småstaden, där någon människas enskilda våndor gett Colin Nutley inspiration till en historia som i det lilla kan innehålla en enorm dramatik trots att den är långt ifrån action, mord eller snabba bilar. Här är bland annat Änglagård, tv-serien Saknad, Vilken Jävla Cirkus inspelade och Bröllop, Begravning och Dop inspelade.

 

Stoja, skoja & lek!

Missa inte vår fantastiska lekplats Ulricaparken nere vid sjön Åsundens norra strand! På området finns hinderbana, klätternät, linbana, studsmatta, slänggunga, vattenaktiviteter, rutschkana och mycket annat. Där finns något för både stora och små. På området finns också en badplats med brygga och sandstrand.